sunnuntai 8. joulukuuta 2019

Töissä Pentikillä

Pentikillä jokainen päivä on erinlainen ja työtehtävät vaihtelevat usein. Päivän voi vaikuttaa kuorma, työntekijät, asiakkaiden määrä ja mihin kellon aikaan on töissä. Kuitenkin "perusrakenne" löytyy kaiken tämän takaa.

Aamulla kun saavun töihin esimerkiksi klo 8.45 aikoihin. Puen punaisen essuni päälle ja laitan työkenkäni jalkaan. Liike avataan 9.00, silloin yleensä minä olen saanut nostaa kaupan portin sillä aikaa kun toinen työntekijä avaa kassajärjestelmää. Yleensä aamut ovat rauhalliset, siksi aloitan aamun kiertämällä kauppaa läpi täyttämällä tuotteita, jos illalla sitä ei ole keretty tekemään. Yleensä kierroksen jälkeen saan tehtävälistan, johon voi kuulua siivousta, esillepano tehtäviä tai pakettien tekoa.

Kuten alussa mainitsin jokainen päivä on erillainen. Aamu voisi myös alkaa uuden kuorman parissa. Kuormat määrittelevät paljon päivää määrän vuoksi. Välillä on kolme ja toisena päivä vain yksi rullakko. Kuorman määrä vaikuttaa paljon purkamisen kestoon. Välillä kun olemme saaneet ison kuorman purkuun on voinut mennä minun koko päiväni, sillä samaan aikaan on pitänyt ottaa asiakkaita huomioon, olla kassalla, pitää myymälä siistinä ja viedä kuormasta tulevaa roskaa. Myös varasto pitää olla siisti, kun puramme lastia, että varastosta on turvallista hakea tuotteita, jos tarvitsee.

Koko päivän yksi tärkein tehtävä on pitää myymälä siistinä. Tuotteiden oikaisu ja viikkausta ei saa unohtaa. Helposti asiakkaat katselevat tuotteita ja koskevat niihin, siksi tavarat menevät helposti sekaisin ja vääriin paikkoihin. Joulun ansiota lattia pitää putsata useammin joulukuusen ja muiden koristeiden takia. Myös kassan alue ja sen roskitset on hyvä siivota tasaisin välein, varsinkin pakettien ansiota roskaa tulee enemmän mitä yleensä. Kun kassakin on siisti työntekiöiden on helppo työskennellä. Roska kuormaa hoidan yleensä toisen harjoittelijan kanssa, jonka kanssa hoidamme melkein kaikki asiat yhdessä.

Yleensä iltavuoroissa on rauhallista. Alku päivä kuluu silloin keskipäivän ruuhkassa (silloin moni asiakas on varmasti päässyt työpaikalta pois). Kun olen itse ollut iltavuoroissa olen toiminut vanhan visualisti opiskelijan kanssa ja silloin olemme saaneet usein tehtäväksi näyteikkunan tai esillepanon.
Jos kyseessä on ollut ystäväklubi/mikä tahansa esillepano, se yritetään tehdä illalla. Illalla asiakkaita on vähemmän eikä esillepanon tekeminen keskeydy ja myös tekeminen ei ole asiakkaiden tiellä.
Ystäväklubi esillepanossa illalla tekeminen helpottaa myös seuravaa aamua. Aamulla seuraava työntekijä voi vain ripustaa kyltin tarjous tuotteiden yläpuolelle ja niin tuotteet ovat valmiina heti asiakkaille.

Välillä pentikillä on hiljaista, mutta kuten sanotaan aina on tekemistä! Silloin minä yleensä laitan takavarastoa kuntoon, se on ollut yksi tärkein hommani koko työjakson aikana. On ollut hauskaa huomata, kun työntekijät tulevat ensimmäiseksi kysymään minulta olenko nähnyt jotain tuotetta. Olenhan kuitenkin viettänyt varmasti lähiaikona siellä eniten aikaa (en ole valittanut, sillä rakastan tavaroitten laittamista järjestykseen) 
Toinen asia, jota on helppo tehdä ovat paketit. Helposti pystyn nappaamaan pakettilistan ja katsomaan mitä sieltä voisi tehdä.

Välillä päivät ovat hyvinkin samanlaisia, mutta kuitenkin viikkoon mahtuu monenlaista tehtävää.
Tärkeintä on muistaa asiakkaiden tärkeys.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti