keskiviikko 4. joulukuuta 2019

Pentikin joulukuu

Pentikin esillepanoja

Pentikin myymälässä tärkein aihe on tällä hetkellä joulu. Siksi myymälän melkein kaikki esillepanot ovat tehty jouluteemaisiksi. 

Tässä on yksi tekemäni esillepano, jossa käytin avuksi kärryjä ja joulukuusta. Kärryihin piti saada joulukoristeet houkuttelevan näköisiksi. Kärryn esillepanossa houkuttelee varmasti kyltti, jossa lukee "koristele koti jouluun" myös tontut ja havuköynnös saa silmät kiinnittymään kärryyn. Joulukuusi on hauska esillepano ratkaisu. Vaikka joulukuusi tuo myymälään lisää joulun tunnelmaa, siihen sai ripustettu näkyville myynnissä olevia kuusenkoristeita ja kortteja.


Minun tekemäni esillepano

Minun mielestäni Pentikin tärkeimmät esillepanot ovat kaksi ruokapöytää. Ruokapöydälle saa aseteltua monenlaista tavaraa. Asiakas alkaa varmasti miettimään omaa kotiaan ja mitä sinne mahtaisi sopia. Ruokapöydät, myös houkuttelevat asiakkaat ihmettelemään ja koskemaan sen tavaroihin.

Kuvassa näkyy Kataja esillepano, joka on nostettu itsenäisyyspäivän kunniaksi esille. Ruokapöytään on aseteltu kallio astiastoa, lasipalloja, kynttilöitä ja katajan omia tuotteita kuten tyynynpäällisiä.
Ruokapöydästä huomaa, ettei pöydällä tarvitse olla vain keittiö/ruokailu tavaroita.
Kun asiakas näkee pöytäliinan ja ihastuu siihen, hän voi ottaa myös pöydältä kynttilät sillä ne näyttivät hyvältä pöytäliinan kanssa. Näin syntyy ristiinmyyntiä


Kattaus on hyvin tärkeä osa esillepanon ulkonäköä
Eroja esillepanoissa on selvästi tunnelma. Jouluisessa esillepanossa on hauska jouluinen tunnelma. Ihan kuin päässä soisi tip tap. 
Kun taas yleensä pöytäesillepanossa on arvokaampi tunnelma.


Mielestäni kekseliäin esillepano ovat päiväpeittojen henkariasetelma. Koska yleensä kaupoissa saamme nähdä peitot viikattuina hyllyihin. Tässä peitot pääsevät hyvin esille.
Henkareista on, myös asiakkaiden helpompi katsella päiväpeitojen ulkonäköä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti