sunnuntai 8. joulukuuta 2019

Pentikin tuulahdus

Pentikin tuttu lause -Tuulehdus pohjoista kauneutta.
Mielestä se kertoo suomalaisesta tyylistä. Kun mieleeni tulee sana suomalainen tyyli, minulle tulee hyvin hillitty ja yksinkertainen tyyli mieleen. Pohjoinen lisää tyyliin vaaleita värejä ja rauhallisuutta. Tämä näkyy selvästi pentikin tuotteiden ulkonäössä ja myymälöissä. Mielestä Pentikiä voi sanoa hyvin "suomalaiseksi" kaupaksi. Pentikin myymälöistä huokuu myös kotoisa tunnelma.
Onko siis Pentikin visualistinen identtiteetti rauhallinen, vaalea, kotoisa ja suomalainen?

Kun näet Pentikin myymälän se on helposti tunnistettavissa varsinkin ison valaistetun Pentik logon avulla. Pentikin myymälä on lasitettu ja ovi aukko on iso.  Kuitenkin ennen oviaukko näet kauniita kortteja, jotka näyttävät käsin tehdyiltä. Usein kortit houkuttelevat kauppaan varsinkin joulun alla. Oviaukon toisella puolella komeilee iso liitutaulu, jossa lukee  kaupan tarjoukset. Lasien takaa on helppo katsella tuotteita ja myymälää. Pentikillä on hyvin tärkeää miltä myymälä näyttää ulkoapäin katseleville. Sen avulla kuitenki saamme varmasti eniten ostavia asiakkaita. Tällä hetkellä myymälästä löytyy yksi talvinen Kataja näyteikkuna, mutta kaksi jouluisen punaista näyteikkunaa.
Pentikillä ikkunoissa ei ole tällä hetkellä teippuksia. Uskon, että kaikki tila on haluttu antaa tuotteille joulun takia. Teippaukset eivät ole iso osassa Pentikin myymälää. Joskus kuitenkin näyteikkunoihin halutaan teippauksia, kuten sarjan nimi. Lähiaikoina Pentik on käyttänyt teippien korvikkeena julisteita.Kun astuu Pentikin myymälään aluksi on rakennettu pieni eteinen. Näin asiakkaille tulee kotoisampi tunnelma. Eteiseen on lisätty pieni koriste havupuu, tunnelmavaloja ja Pentikin joulukuvastoa. Joulukuvastot on hyvä asettaa kaupan etuosaan, silloin ohikulkioden on helppo napata kuvasto matkaan.Tällä hetkellä ensimmäinen esillepano on ruusu, joka on uutuustuote. Ruusu on monisävyinen kuosi, joka on minusta hyvin rohkea muitten pentikin tuotteiden kanssa. Kuitenkin ruusu on ollut hyvä tuote etupöytään, sillä sen houkuttelevat värit kutsuu asiakkaita liikkeeseen.Kun katseen saa pois ruusuta asiakas yleensä lähtee kulkemaan takaseinää kohti. Takaseinässä komeilee iso hylly, joka on aseteltu hyvin kauniiksi. Hyllystä varmasti houkuttelee aluksi tuoli, joka on aseteltu hyllyn korkeimmalle paikalle mistä sen varmasti huomaa. Kun asiakas on tutkinut hyllyn hänen takanaan on joulunherkkupöytä, josta löytyy syötävää, juotavaa ja paketteja. Ison hyllyn avulla on saatu asiakas joulu tuotteiden pariin.
Olen huomannut, että asiaks kulkee takaseinästä liikkeen etuosaan.
Kun asiakas on kiertänyt kaupan ja löytänyt ostettavaa. Hän siirtyy kassalle. Kassa on hyvin kotoisa. Kassan takaseinä on harmahtava ja se näyttää tulevan vähän esille seinästä. Kassan takana on vanhoja uniikkeja kalusteita, jota myös myydään myymälässä.  Kassalta löytyy myös lahjapaketteihin liityviä kortteja, karkkeja ja tietoa Salon Pentikin myymälässä. Kassalla tunnelma on rauhallinen, missä asiakkaan on helppo olla. Tähän vaikuttaa varmasti se että hänet on toivotettu heti liikkeeseen tultua tervetulleeksi ja häneltä on kysytty tarvitseeko hän apua. Kassalla yleensä myyjä ja asiakas ovat kuin kavereita. Molemmilla on hyvä olla, ja asikkaan on helppo kysyä tai alkaa puhumaan.
Pentikillä on erittäin hyvä asiakaspalvelu!Viimeinen näkymä, kun asiaks poistuu on kassan vieressä oleva pöytäesillepano tai etupöytä. Usein asiakas käy vielä katsomassa ja koskettelemassa tuotteita kassan jälkeen. Yleensä asiakkaat sanovat "ai teillä on tälläisiäkin" tai "aivan ihana". Tämä voi vielä saada asiakkaan palaavan kassalle.

Kuten alussa kerroin Pentikillä on joulukuvasto, joka löytyy kaupan etuosasta ja kassalta.
 Se on hyvin laadukas! Kuviin on panostettu eniten, joka on mahtavaa. Kuvastosta huokuu kotoisuus, arkisuus ja totta kai joulukuu.
Kuvasto on hyvin Pentik:mäinen sillä, kuvasto on hyvin yksinkertainen eikä kuvastosta löydy paljoakaan tekstiä vain tärkeimmät tiedot tuotteista.
Kun kuvastoa katsoo tietää minkälainen Pentik on!

Kuva kuvastosta. Huomaa kuvien panostuksen, talvisuuden ja tekstin määrän

Entä some ja myymälä?
  Pentikin sosiaalliset mediat ovat yksinkertaisia ja vaaleita. Hyvin pohjoista tunnelmaa. Myymälät kuitenkin huokuvat minusta vähemmän talvista tunnelmaa. Enemmän näkyvillä on perinteinen joulu. Uskon, että myymälöissä vaikuttaa jouluiseen tunnelmaan joulukuusi, puiset pinnat ja totta kai kauppakeskuksen joulu. Mutta minua se ei häritse, ettei kaikki ole valkoista tai harmaata mitä nettisivuilla näkee.Jos teksti ei avaa Salon Pentikin mymälää tule itse kokomaan myymälä ja suomalaisia tuotteita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti