perjantai 16. elokuuta 2019

Moodboard

Mikä on Moodboard?

Moodboard on tyylitaulu/tunnelmataulu. Sen avulla voidaan keskustella asiakkaan kanssa tulevasta työstä ja siitä mitä asiakas haluaa. Moodboard on myös itselle apuvälinen, jonka avulla on helppo lähteä tekemään töitä.
Moodbordissa näkyy värit, tunnelmaa, materiaaleja ja kohderyhmä.Viime viikon aikana saimme tehtäväksi tutustua ja tehdä moodbardi ennestään päätetyistä aiheesta ryhmämme kanssa. Aiheet olivat avonaiset ja niihin piti kunnolla tutustua googlen avulla.
 Päätimme jakaa ryhmämme puoliksi, tehdäksemme yhden moodbordia parityönä ja yhden yksin.

Mikä on Kaurismäkeläisyys?

Saimme Pepin kanssa aiheeksi Kaurismäkeläisyyden. Meillä kummallakaan ei ollut aavistustakaan aluksi, mitä se tarkoittaa. Pian saimme selville, että Kaurismäkeläisyys tarkoittaa kahta suomalaista veljestä, jotka ovat molemmat elokuvaohjaajia Mika ja Aki Kaurismäki.
Aloitimme aluksi katsomaan elokuvien trailereita, selvittäksemme millaisia elokuvia heillä on. Pian yhdistelimme palasia, ja huomasimme, että elokuvien tunnelma ja värit olivat vanhan aikaisija ja synkkiä. 

Työn aloitus

Katselimme lehtiä ja leikkasimme kuvia, jotka sopisivat elokuvien tunnelmaan. Kun olimme leikelleet kuvia ja aloimme yhdistelemään niitä huomasimme, että kuvista tuli helposti kollaasi eikä moodbordi. Päätimme aloittaa alusta ja kokeilla tehdä työ tietokoneella. Etsimme ohjelman millä moodbordin teko olisi helpointa. Päädyimme Canvaan, joka ei ollut kummallekkaan ennestään tuttu. Kuitenkin ohjelmaa oli hyvin helppo käyttöinen.
 Perustimme heti aluksi yhteisen Pinterest taulun mihin molemmat saivat lisätä kuvia, jotka voisivat olla tiettyä värimaailmaa.


Pinterstiä saimme selata urakalla
    Mielestäni yhteistyö sujui hyvin ja lopputulos oli onnistunut. Työ oli minusta hyvin opettavainen ja sai taas enemmän tietoa mitä visualistin työ on.

Lopputulos


Oranssi on uusi musta

Sain omaksi projektiksi tehdä moodboardin aiheesta oranssi on uusi musta. Aloin aluksi selvittämään millaisia töitä on tehty, kun kirjoittaa esimerkiksi pinkki on uusi musta tai valkoinen on uusi musta. Kuvat olivat todella avonaisia, joten päätin alkaa vain selaamaan pinterestistä oransseja ja mustia kuvia. 

Kun kuvia oli valittu paljon aloitin kokoamaan niitä canvan avulla moodboardiksi. Kuvien sävyjen yhteensopivuus oli vaikein vaihe projektissa. Mielestäni oranssin tai mustan sävyt olivat koko ajan vääriä väripaletin kanssa. Kuitenkin olen tyytyväinen lopputulokseen ja sain siitä sen näköisen mitä olin päässäni suunnitellut.LopputulosEi kommentteja:

Lähetä kommentti