maanantai 12. elokuuta 2019

Stefan Bremer, Keskeltä ja Täysillä

Perjantaina 9.8 kävimme tutustumassa Salon taidemuseoon Veturitalliin. Esillä oli valokuvaajan Stefan Bremerin eri teemaisia kuvasarjoja/kuvia. Tämä oli itselleni ensimmäinen kerta, kun vierailin Veturitallissa. Oli hienoa, että esillä oli juuri nyt valokuvia, joiden teemat hyppelivät laidasta laitaan. Tämän avulla mielenkiinto pysyi korkealla koko näyttelyn ajan. Saimme tehtäväksi valokuvata puhelimella itseään kiinnostavia kuvia. Kun kuvat olivat otettu meitä pyydettiin kertomaan kolmesta taideteoksesta omaan blogiin.

Teos, joka kuvaa minua


 Sarja Afrikka
            1.Kuva Nainen syö pienen pizzan.                   2.Kuva Rasta Natural, Grand Popo, Benin.       3.Kuva masai päällikkö, Kilimanjaro, Tansania
               Sarjasta Afrikka, 2005.                                     Sarjasta Afrikka, 2011.                                          Sarjasta Afrikka, 2008


Tämä sarja kuvaa minua eniten, koska mielestäni nämä kolme kuvaa yhdessä näyttävät, että elämässäni on hyviä hetkiä, jossa nauran paljon ja iloitsen elämäni eri hetkistä. Muissa kuvissa taas näkyy, että elämässäni on kuitenkin hetkiä, jolloin olen hiljaa ja en niin esillä kuin aina. Tätä puolta minussa harvemmin näkee. 


Teos, jonka haluat näyttää muille


  Kuva Kurdilainen pakolaisisä ja kuva hänen kolmesta tyttärestään kotona Irakissa. Nuorin tytär hukkui merimatkalla Kreikkaan.
Sarjasta Borderline, 2015


Kuvassa puhuttelee minua eniten isän katse josta näkee huolestuneisuuden ja surun. Mielestäni katsoessa kuvaa tuntee isän ikävän. Haluaisin näyttää tämän kuvan perheelleni ja ystävilleni näyttääkseni, kuinka kamalaa ja kurjaa pakolaisen elämä on ja miltä näyttää lapsensa menettänyt isä.

Kuvan värejä ei saa unohtaa. Mielestäni oranssi on kekseliäs väri taustalla. Se sai  minun huomion ja päädyin sen avulla lukemaan kuvien tarinoita ja katselemaan puhelimissa olevia henkilöitä ja maisemiaYllättävä teos


Kuva Kyyneleet junan ikkunassa, Puola,
 Sarjasta Holokausti, Auschwitz, 2018


Fiilis kymmenellä adjektiivillä, kun näin teoksen.

1. Pelokas
2. Surullinen
3. Ihmettelevä
4. Tumma
5. Avoin
6. Epämukava
7. Haikea
8. Hämmästynyt
9. Hullu
10. Epävarma

Kun näin teoksen, en tiennyt mitä ajattelen siitä. Kysymyksiä syntyi vain päähän. Mikä se on? Miten kuva on otettu? Mitä kuva haluaa minulle kertoa?

Suosittelen käymään katsomassa, myös muitakin kuvia. Kuvia  näyttelystä löytyi 100 kappaletta, joten niitä ei tänne voi kaikkea tunkea. 

Näyttelyn avulla pääset moneen eri maailmaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti