perjantai 23. elokuuta 2019

Tiimioppiminen

Tiimityöskentely ei aina mene niinkuin olisi suunnitellut. Ryhmässä voi olla esimerkiksi luottamuksen puutetta poissa olojen takia, ujoutta tai suoraan sanoen laiskuutta. 

Siksi jokaisella ryhmällä pitää olla hyvät pelisäännöt, että hommat toimii.

 1. Aikatauluista pidetään kiinni.  Kun aikataulu on tehty jokainen ryhmäläinen tietää mitä hänen täytyy tehdä tänään ja työt menevät eteenpäin paremmin. Hyvä vinkki aikataulutuksessa on, että pilkot sen niin pieniksi kun pystyt.
 2. Deadline. Jos ryhmän kanssa on sovittu, että huomenna pitää olla kaikkien työt lähetetty pilveen ne täytyvät olla silloin kunnossa, koska muuten työt alkavat pitkittyä ja valmista työtä ei tule hetkeen näkymään näy.
 3. Ajoissa paikalla!!!!!
 4. Kommunikaatio. Ole ystävällinen ryhmän jäsen, joka kannustaa, kehuu ja tsemppaa muita. Tämä saa nostettu ryhmän yhteishenkeä.
 5. Tiedottaminen. Mieti ryhmän kanssa hyvin tarkasti minne työt tallennetaan ja miten informoidaan poissa olevalle mitä hänen täytyy tehdä kotona ja mitä koulussa on saatu aikaan.
 6. Kannan vastuu kun olet poissa. Ilmoita opettajille, mutta myös ryhmäläisillesi, että olet poissa! 
 7. Kunnioita toisen mielipidettä. Jos vastaan tulee mielipide mistä et ole samaa mieltä älä tyrmää sitä heti aluksi vaan mieti mitä hyvää tästä ideasta voisi olla.

     Ryhmässä on hyvä myös muistaa itsensä ja miettiä mitkä asiat saisivat minut paremmin innostumaan ja auttamaan ryhmän työskentelyä.
 • Miten motivoin itseäni?
 • Mitä haluan oppia?
 • Miten innostan muita?
 • Miten kannan vastuun ryhmässä?
 • Miten huolehdin itsestäni?
 • Mitä tuon tiimilleni?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti