maanantai 2. syyskuuta 2019

Fiskars Village

Olimme 26.8 opintoretkellä Fiskars Villagessa tutustumassa suosittuun kesäkylään, jossa toimii käsityöläis- ja taiteilijayhteisö. Ympäristössä on paljon taiteilijoiden liikkeitä, joissa he myyvät itse tekemiä tuotteita.  Luonnon ja vanhojen rakennusten yhdistelmä tuo Fiskarsiin taianomaisen tunnelman. Mihin vain katsoi ulkona tai liikkeissä teki mieli kaivaa kamera esiin ja kuvata näkemäänsä.



Sirius Shop

Ensimmäimmäiseksi kävimme tutustumassa Camilla Modbergin Sirius shopiin / galleriaan. Siriuksessa myydään käsityönä tehtyjä lasiteoksia, piensarjatuotteita ja piensarjatuotteita. 


Tuotteet oli aseteltu hyviin erilleen toisistaan. Asettelu toi koko valkoiseen liikkeeseen lisää arvokkuutta. Tuotteita oli myös aseteltu ikkunan laudalle. Näin lasiteoksiin iski auringon valo ja ne losistivat kauniisti



Wedgwood, Waterford, Royal Doulton

Fiskarsin ruukkin Kasarmissa sijaitsee Wedwoodin, Waterfordin ja Royal Doultonin shop. Kaupassa myydään koti-ja lifestyle-tuotteita, jotka ovat alkuperin englannista ja irlannista.
Huomasin liikessä ollessani, että tuotteiden paikat oltiin suunniteltu tarkasti. Astiat olivat aseteltu tarkasti vierekkäin ja yhteen sopiviksi.
Uskon, että tarkuus johtuu siitä, että kauppa oon suomen ainoa. Mutta uskon, että kauppaan on haluttu tuoda eleganttia englannin kulttuuria.



Fiskars shop

Fiskars shopista löytyi kaikki tutut tuotteet kuten fiskars, arabia ja iittala. Kauppa oli uskomaton, värit, asettelut, tilan haltuun ottamista ja valoja oltiin todellakin mietitty. Kauppa oli visualistiopiskelian unelma. Kaikkeen mitä katsoi oppin jotain uutta. Olisin halunnut vain ottaa kuvia kaikesta mitä näin itselleni opetusmateriaaliksi. 
Suosittelen Fiskarsin kauppaa ehdottomasti!



Vaikka itse en ole kiinnostunut työ/puutarha työkaluista teki silti mieli mennä koskettelemaan tavaroita asettelun vuoksi

Valaistus oli hyvä, valaisi koko tilaa ja oli ulospäin yksi kaupan sisustuselementti

Reissu oli onnistut ja käteen tarttui monia vinkkejä / neuvoja.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti